Savaitgalį Palangoje vykusioje šventėje „Palangos stinta 2019“ neįvyko nieko naujo. Verslininkai skundėsi, kad mažai žmonių, o ir tie, kurie atvažiavo, nieko nepirka, jei pirko, tai labai mažai. Savo ruožtu poilsiautojai atkirto, kad viskas labai brangu, todėl ir nepirko.
Šventę, kurį paprastai vykdavo antrą vasario savaitgalį, sugalvojo kurorto verslininkas Klaidas Pakutinskas. „Paprastai žiemą kurortas būdavo miręs. Kaip prisikviesti žmones į pajūrį? Pagalvojome, kad tuo metu laiku žvejai gaudydavo stintas. Tai ir sugalvojome jas kepti gatvėje ir pardavinėti“, – yra sakęs Palangos verslininkas. Jis prisipažįsta, kad stintas labai mėgsta ir galintis nuolat jas valgyti.
Verslininkai šiai šventei prisiperka kelias tonas stintų. Jas pardavinėja įvairiai paruoštas: keptas, marinuotas, rūkytas. Šiemet porcija keptų stintų kainuoja 4-6 eurus. Verslininkai tvirtina, kad tai tokia pati kaina, kaip ir pernai.
Lygiai prieš 10 metų. 2009-aisiais, verslininkai suskaičiavo, kad per savaitgalį jiems pavyko parduoti net 7,5 tonos stintų.
Beje, tais metais porcija keptų stintų kainavo 2 litus. Šiemet – 5 eurus. Prieš 10 metų šviežių stintų kilogramas kainavo nuo 12 iki 15 litų. Šiemet – 5 eurai.
Kaip ir kasmet, šiemet Palangoje vyko stintų meškeriojimo nuo tilto varžybos. Kaip ir kasmet, šiemet žvejai nepagavo nė vienos stintos. Todėl buvo apdovanotieji tie, kurie pagavo daugiausiai kitų žuvų.