Kuomet ateina tas metas, kai pomidorų užderi labai daug ir dažnu atveju jų valgyti nespėjame, bet išmesti 1didelio kiekio nesinori, tad labai gera idėja yra juos užmarinuoti. Marinuoti juos galima pačiais įvairiausiais būdais ir vienas iš jų yra su želatina. Tad kaip juos taisyklingai pasigaminti ir prie ko juos derinti papasakosime šiame straipsnyje.
Iš ko susideda pomidorų su želatina receptas? Pasigaminti tokius pomidorus nėra sudėtinga, jo receptui reikia panašiai lygiai tokių pačių produktų, kaip ir marinuojant įprastai, tik čia papildomai reikalinga želatina. Priklausomai nuo norimo pasigaminti kiekio, reikia atitinkamai pomidorų. Be to, jeigu mėgstate ir agurkus, į vieną stiklainį galite įdėti ir kelis agurko griežinėlius. Dar šiam receptui reikės vandens, cukraus, druskos, acto, prieskonių, tokių kaip juodieji ir kvapnieji pipirai bei lauro lapai. Jeigu mėgstate, į šį receptą galima įdėti ir po kelis svogūnų žiedus. Taip pomidorai su želatina bus dar aromatingesni ir skanesni. Patartina juos daryti į nedidelius stiklainius, kad jį atidarius, jie būtų greitai suvalgomi ir nesugestų.
Kaip pagaminti pomidorus su želatina?
Šiam receptui reikės šiek tiek laiko, tad bent jau pusdienį turėtumėte surasti laisvą. Pirmiausia reikėtų atlikti pasiruošimą, tai yra švariai išsiplauti stiklainius, švariai nusiplauti naudojamas daržoves. Marinatą reikėtų užsivirti ir palaukti kol jis atvės, o želatiną išbrinkinti, o prieš pat marinato pylimą, ją reikėtų lengvai pašildyti, kad ji atsileistų ir tada sumaišyti su marinatu. Tada daržoves reikėtų susipjaustyti. Per daug smulkinti nerekomenduojama, nes jos gali subliūkšti ir galiausiai jos pasidarys tarsi košė.
Susmulkintus pomidorus reikėtų dėti į stiklainius ir juos lengvai paspausti. Atvėsusį marinatą reikėtų užpilti, kad jis pilnai apsemtų pomidorus. Jeigu to padaryti nepavyks, reikėtų išimti kelias pomidorų skilteles. Tada neužsukant reikėtų sudėti į puodą su vandeniu ir viską kaitinti apie 30 min, tada ugnį išjungus reikėtų juos dar palaikyti 15 min. Tada tvirtai užsukti dangtelius. Darbas yra baigtas.
Prie kokių patiekalų tinka pomidorai su želatina?
Pomidorai su želatina kuo puikiausiai tinka prie visų mėsiškų patiekalų. Tad žiemos metu, kuomet šviežias ir skanias daržoves rasti yra sudėtinga, šis pasirinkimas yra vienas iš geriausių variantų. Jeigu mėsos nevalgote, jie kuo puikiausiai gali būti valgomi su įvairiomis kruopomis. Be to, jie yra skanūs ir vieni. Tad kai norisi ko nors lengvo, tai gali būti puikus užkandis.